Busje komt zo (niet)

Op 25 september 2011

Op de gemeenteraad van augustus stond het probleem van de afschaffing van bus 531 nog
eens op de agenda.

Omwonenden van Weynesbaan en verkaveling De Mart in Rijmenam zijn niet opgezet met het opdoeken van buslijn 531 (Putte-Mechelen). Ze willen dat de buslijn opnieuw wordt opgestart of dat een andere buslijn een lus maakt langs Rijmenam-Kerkhof.

Volgens De Lijn is de busdienst afgeschaft omdat er te weinig reizigers gebruik van maakten.  Bij hun onderzoek hebben ze echter geen rekening gehouden met de abonnementen en buskaarten en hebben ze alleen maar de losse kaartjes geteld.

Dit is natuurlijk een groot probleem voor de schoolgaande jeugd die nu elke ochtend een
zeer moeilijke verbinding moet maken richting scholen Mechelen en St.-Katelijne-Waver.

Er wordt duidelijk met 2 maten en gewichten gerekend bij De Lijn : zeker de lege bussen richting luchthaven Zaventem - eentje om het uur! - zijn een doorn in het oog van de gedupeerde reizigers.

De gemeente Bonheiden stuurde enkele brieven naar De Lijn en naar Minister Crevits,  maar zonder gevolg.  In werkelijkheid heeft het college de strijd al opgegeven zoals bleek uit de antwoorden van  Schepen Verschooten (CD&V)en de Burgemeester (BR) tijdens de gemeenteraad van augustus.

N-VA- Bonheiden –Rijmenam heeft ondertussen aan haar fractie in het Vlaams Parlement de opdracht gegeven om dit probleem te onderzoeken en indien nodig de nodige parlementaire vragen te stellen aan minister Crevits (CD&V) .

Wordt vervolgd …

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is