De Grote Heide: een investering voor onze kinderen

Op 31 mei 2012

Het dossier- Grote Heide heeft de tegenstellingen binnen het huidige gemeentebestuur eens te meer blootgelegd. Ook in dit dossier was eenstemmigheid binnen de coalitie niet mogelijk. Alweer geen concensus ...

Het belang van dit uitbreidingsgebied is enorm : dat toonde onze N-VA -afdeling 6 jaar geleden reeds aan . Nu, juist voor de nieuwe stembusslag van 14 oktober, komt dit dossier weer boven water en dit bij alle partijen. Wij hopen dan ook dat het deze keer niet bij loze verkiezingsbeloftes blijft en dat er op een verstandige wijze werk wordt gemaakt van dit dossier.

Het dossier - Grote Heide is een opportuniteit die ervoor zorgt dat betaalbaar wonen voor onze kinderen eindelijk realiteit kan worden. Wij hebben dan ook bij de gemeente aangedrongen om een VLabinvest-model te creëren voor de toewijzing van bouwkavels en woningen. Dit wil zeggen dat de jonge mensen van Bonheiden en Rijmenam voorrang krijgen om een kavel of woning te verwerven. Deze maatregel is belangrijk om het sociaal weefsel  in onze gemeente te bewaren en te versterken. Het uitbreidingsgebied kan er tevens voor zorgen dat onze gemeente de kaap van 15.000 inwoners bereikt, wat op gebied van ondersteuning door de hogere overheden grote financiële en andere voordelen kan opleveren.

Onze volledige plannen en voorstellen op vlak van wonen in Bonheiden en Rijmenam kan je raadplegen op onze webstek en krijg je binnen enkele weken ook in je brievenbus.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is