Nieuw jeugdcentrum in Bonheiden komt er toch

Op 22 oktober 2011

Het Kind- en Jeugdontmoetingscentrum (KJOC) deed het voorbije jaar de gemoederen meermaals oplaaien. De plannen die sinds 2007 in de begroting werden opgenomen, leken immers op de helling te staan.

De reden die het bestuur toen gaf, was dat eerst de financiële middelen - twee miljoen euro - moesten gevonden worden. De protestacties, waar toenmalig schepen van Jeugd Steven Morrens (CD&V) aan deelnam tegen de zin van coalitiepartner BR, leidde tot de afname van zijn bevoegdheid Jeugd. Intussen lijken de financiële middelen gevonden, al blijft afwachten. De architecten leggen de laatste hand aan de vergunningsaanvraag om ze begin volgend jaar in te dienen. Het aanbestedingsdossier wordt ook voorbereid.

Politiek spel

Schepen Morrens is tevreden met de beslissing, maar hekelt de manier waarop alles liep. ‘In maart van dit jaar was er nog geen geld voor het KJOC. Nu, amper zeven maanden later, wel. Dat begrijp ik niet', zegt hij. ‘Het lijkt eerder een politiek spel, nu de burgemeester zelf de bevoegdheid Jeugd in zijn portefeuille heeft.'

Burgemeester Duchesne weerlegt de beschuldigingen van Morrens: ‘Ik heb steeds gezegd dat het KJOC er zou komen indien er geld werd gevonden. En het ziet ernaar uit dat we met de verkoop van gemeentelijk vastgoed en percelen grond aan de Grote Heide wel over de middelen zullen beschikken.'

Het college keurde intussen het voorontwerp goed. Dinsdag worden de adviesraden bevraagd zodat het dossier in november naar de gemeenteraad kan. ‘We zorgen in de loop van 2012 voor alle nodige vergunningen zodat begin 2013 kan gestart worden met de bouwwerken', zegt Duchesne. ‘Het KJOC staat dan ook volledig op de begroting van 2013.' De kloof tussen beide coalitiepartijen lijkt hierdoor groter dan ooit. ‘Toch doe ik een warme oproep aan CD&V Bonheiden om samen te zitten en te bekijken of de brokken kunnen gelijmd worden', besluit Duchesne. Michiel Verswyfel, voorzitter van de Jeugdraad, is blij met de beslissing. ‘Maar ik blijf voorzichtig positief voor de toekomst.', zegt hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is