Raadslid Jan Thirion verlaat BR voor N-VA

Op 23 januari 2012

Thirion, die al sinds 1994 in de gemeenteraad zetelt voor Bonheiden-Rijmenam (BR), stapt over naar N-VA. "De uitdagingen die op ons afkomen, zijn te groot om bij een lokale lijst te blijven", klinkt het.

 

Jan Thirion (61) werd in 1994 voor de partij Bonheiden-Rijmenam verkozen als gemeenteraadslid. "Maar veranderen doe je niet zomaar. De vraag van N-VA dateert al van twee jaar geleden.

 

Zolang heb ik er moeten over nadenken." Hij werd in 2000 schepen van Milieu en Onderwijs en was deze legislatuur nog een jaar schepen tot hij in 2008 weer gemeenteraadslid werd. "Ik heb geen rancune naar mijn vorige partij", gaat Thirion voort. "Ik dacht er zelfs even aan de politiek vaarwel te zeggen. Maar ik wou het vertrouwen van mijn kiezers niet beschamen en wil het algemeen belang blijven dienen."

 

"Geen nationale verankering"  

Volgens Thirion is de maatschappij veranderd en zijn de zekerheden uit het verleden voorbij. "Dankzij lobbyen bij de hogere overheid komen er in Keerbergen en Boortmeerbeek geen bufferbekkens langs de Dijle. Rijmenam krijgt er meteen twee op zijn dak. Bonheiden-Rijmenam heeft dit onheil niet kunnen afwenden door het gebrek aan een nationale verankering.

 

Er komen nog zware dossiers op ons af. Ik denk aan de inhaalbeweging die Bonheiden moet maken rond rioleringswerken.

 

Onderhandelen en een goed dossier afdwingen bij Pidpa en de Vlaamse Milieumaatschappij kan alleen maar via een grote partij", meent Thirion

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is