N-VA Bonheiden-Rijmenam en N-VA Keerbergen ijveren voor een gemeentelijke associatie

Op 3 februari 2017


Met de wijsheid “Alles alleen doen is optellen en samenwerken is vermenigvuldigen!” lanceren de beide N-VA - afdelingen hun gezamenlijke visie over een gewenste structurele samenwerking.
Als het aan beide burgemeesters en hun afdeling gelegen is, staat in het volgende bestuursakkoord de juridische associatie tussen Bonheiden en Keerbergen ingeschreven.


De beide N-VA - afdelingen zullen in de komende verkiezingscampagne dan ook een gezamenlijk associatieprogramma uitschrijven en voorleggen aan de kiezers.
Deze associatie geeft de beide gemeenten een juridisch kader om nauwer te gaan samenwerken.
In tegenstelling tot een gemeentelijke fusie blijven de gemeentelijke structuren ( schepencollege en gemeenteraad) autonoom werken. Toch kan er op verschillende vlakken gebruik gemaakt worden van een economisch voordelige schaalgrootte.
Wij denken hier dan bijv. aan aanbestedingen voor thema’s als grondgebiedzaken, asfalteringswerken, mobiliteitsstudies, verzekeringen, duurzaamheid, gespecialiseerde personeel profielen enz...


Hiermee nemen de N-VA - afdelingen een duidelijk standpunt in over het fusiedebat van vandaag. Door deze associatie in werking te zetten zorgen beide gemeenten voor een natuurlijk ervaringstraject. Dat is
volgens de 2 burgemeesters noodzakelijk als eventuele voorbereiding op een mogelijke toekomstige verplichte fusiegolf vanuit de Vlaamse overheid. “Als we in de toekomst in het bad moeten springen, dan hebben we alvast leren zwemmen.”
Dit is dus geenszins een standpunt over een eventuele toekomstige fusie tussen Keerbergen en Bonheiden, alleen een standpunt over een samenwerking tussen beide gemeenten.


“Een huwelijk is namelijk een ingrijpende en serieuze beslissing.  In de huidige tijdsgeest trouwen jongeren ook niet altijd met hun eerste lief en gaan ze meestal eerst nog samenwonen alvorens de grote stap te zetten.”


Burgemeester Vansevenant en Vaganée doen via een videoboodschap op de speciale webstek www.samensterk.vlaanderen een oproep naar de inwoners om hun mening over het associatieinitiatief kenbaar te maken. De link zal maximaal worden gepromoot via sociale media.


Perscontact Keerbergen : Dominick Vansevenant - 0475 55 24 69 – dominick.vansevenant [at] n-va.be
Perscontact Bonheiden: Guido Vaganée - 0491 16 41 42 – guido.vaganee [at] n-va.be
N-VA Bonheiden-Rijmenam : Geert Teughels voorzitter - 0495 22 29 95 – geert.teugheks [at] n-va.be
N-VA Keerbergen : Johan Segers voorzitter – 0477 33 24 41 – johan.segers [at] n-va.be

www.samensterk.vlaanderen

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is