N-VA vraagt dringend extra gemeenteraad wegens meerdere slachtoffers door mobiliteitswaanzin

Op 10 januari 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Reeds 4 (gekende) ongevallen door mobiliteitswaanzin in Bonheiden-dorp

De N-VA fractie van Bonheiden-Rijmenam vraagt wegens hoogdringendheid aan de voorzitter van de gemeenteraad om een extra gemeenteraad samen te roepen.

De veel besproken huidige verkeerssituatie in het dorp zorgde de laatste weken voor heel wat opmerkingen en meldingen van bijna-ongevallen.

N-VA bracht de verkeerssituatie in Bonheiden-dorp de afgelopen maanden meermaals ter bespreking op de gemeenteraden. Maar het gemeentebestuur BR30, CD&V en Open Vld bleef halsstarrig de mobiliteitswaanzin van schepen voor mobiliteit Bart Vanmarcke verdedigen.

Mobiliteitswaanzin in Bonheiden-Dorp

Het wegnemen van lichtgeregelde beveiligde oversteekplaatsen in de dorpskern van Bonheiden waar elke dag meer dan 25.000 verkeersbewegingen zijn en in een zone met 3 kleuter-en basisscholen, kleinhandel en een oudere bevolking is onverantwoord.

Lapmiddelen zoals het plaatsen van ledborden gekoppeld aan het oneigenlijk gebruik van rateltikkers is zelfs misdadig te noemen en zorgen enkel voor nog meer verkeersonveiligheid.

De N-VA fractie bracht deze problematiek al zeer dikwijls ter sprake op de gemeenteraad de afgelopen maanden. We waarschuwde het gemeentebestuur dat het een kwestie van tijd zou zijn dat ernstige ongevallen zich zouden voordoen.

Reeds 4 ( gekende) ongevallen door de nieuwe verkeerssituatie

  • Tijdens de testfase was er een ongeval met fietser op de oversteekplaats Waversesteenweg/Kerkplein.
  • Op 20 december kregen we allen de melding van een tragisch ongeval met lichamelijk letsel en hospitalisatie op de oversteekplaats aan het ’t Kranske.
  • Op 8 januari was er terug een tragisch ongeval met letsel op de oversteekplaats Waversteenweg/Kerkplein (persoon is op heden nog steeds gehospitaliseerd)
  • en op 9 januari was er een ongeval met blikschade op het kruispunt met de Schoolstraat.
  • Al deze ongevallen hadden kunnen voorkomen worden door lichtgeregelde beveiligde oversteekplaatsen zoals voorheen.

“Het gemeentebestuur (BR30, CD&V en Open Vld) heeft hierin een verpletterende verantwoordelijkheid.” Dixit Guido Vaganée Oud-burgemeester, fractieleider N-VA

Voor N-VA is de maat vol… Wij kunnen niet blijven toezien dat onze inwoners elke dag opnieuw hun leven moeten riskeren om zich te bewegen in onze dorpskern.

Extra dringende gemeenteraad

N-VA roept een extra gemeenteraad bij elkaar en vraagt aan alle raadsleden hun verantwoordelijkheid te nemen in het belang van onze zwakke weggebruikers.

Het volgende punt willen wij dan ook ter beslissing voorleggen aan de gemeenteraad=

Beslissing=

  • De gemeenteraad geeft de opdracht aan het college van Burgemeester en schepen om met onmiddellijke ingang de lichtgeregelde beveiligde oversteekplaatsen terug in dienst te stellen op
    • Oversteekplaats Gekko
    • Oversteekplaats Schoolstraat
    • Oversteekplaats Carrefour
  • Alsook het reactiveren van de wachtverzachters op alle kruispunten en deze permanent in werking te laten.

De N-VA fractie zal haar zitpenningen die voortvloeien uit de extra gemeenteraad doorstorten aan de ouders van verongelukte kinderen SAVE vzw.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is