Open brief - Graag even doorbomen over bomen aub

Op 9 maart 2023, over deze onderwerpen: Leven & wonen, Welzijn

Het kappen van bomen in onze gemeente blijft de gemoederen verhitten.

Met deze open brief wil N-VA Bonheiden-Rijmenam het gemeentebestuur vragen dringend een overleg te organiseren met bewoners en de natuurbeheerders.

Wij willen een verdere escalatie van de verzuurde relatie tussen bewoners, lokaal bestuur en natuurverenigingen vermijden!

Een dringend overleg  is nodig en moet vertrekken vanuit een gelijkwaardig partnerschap en met een open blik. Inwoners worden vandaag bewust of onbewust genegeerd.Dat staat een goed milieubeleid in de weg.

Natuurbeheer is immers een opdracht voor iedereen.

Elk individu heeft namelijk een impact op ons leefmilieu en iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid, lokale besturen, natuurverenigingen en inwoners.

Samenwerken is dan ook de enige sleutel tot succes.

Niemand mag en kan zich verder blijven verschuilen achter een geveinsde exclusiviteit als het gaat over de toekomst van onze natuur en onze leefomgeving in ons mooie Bonheiden en Rijmenam.

Nieuwe inzichten zorgen elke dag opnieuw voor nieuwe oplossingen. Laat ons die inzetten. Een eerlijk overleg én het actualiseren van de beheersplannen zijn dan ook niet meer dan een logisch gevolg. Dit zal zorgen voor meer gedragenheid bij onze inwoners.

Gemeente neem uw regisseurrol op aub

Wij vragen concreet en snel:

  1. Gemeentebestuur: neem uw regisseur rol op en plan snel een overleg met alle actoren (bezorgde inwoners, natuurbeheerders en gemeentebestuur).
  2. Natuurpunt: voer nu een voorlopige stop in voor de geplande werken in ons natuurgebied.
  3. Bezorgde inwoners: deel jullie expertise en ga met een open blik in overleg.
  4. Actualiseer de oude beheersplannen.

Zo kunnen we samen zorgen voor een Win-Win situatie, voor onze natuur, onze leefkwaliteit en onze natuurbeleving.

Laat ons eens tijd maken voor elkaar en doorbomen over bomen.

Reeds in maart 2022 bracht onze N-VA fractie de vraag tot overleg op de gemeenteraad maar het bleef geruisloos stil vanuit het gemeentebestuur.

https://bonheiden.n-va.be/nieuws/lokaal-bomencompensatiefonds-op-de-agenda-van-de-gemeenteraadf?pq=nieuws&page=4#views-row-1

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is