+75 jarige extra ondersteunen tijdens de Coronacrisis

Op 23 april 2020, over deze onderwerpen: Welzijn

Onze gemeente heeft de oudste bevolking van de provincie Antwerpen en heeft dan ook een hoger risicoprofiel dan andere gemeenten. Midden maart hebben wij de vraag aan het gemeentebestuur gesteld om extra aandacht te geven aan deze kwetsbare groep.

Wat is er ondertussen gedaan: er is een brief gestuurd naar alle 75-plussers in onze gemeente. Op zich een goed initiatief maar voor ons is dit niet voldoende.

Wekelijks opbellen van alle 75-plussers gedurende de Coronacrissis

Onze ouderen worden het meest getroffen door de lockdown. Ze zien geen of weinig familie of vrienden. Het risico op vereenzaming is erg groot. Daarenboven zijn zij diegene die momenteel het grootste risico lopen.

Het wekelijks contacteren van deze mensen is voor onze N-VA fractie erg belangrijk. Tijdens wekelijks telefonisch contact kan er gevraagd worden hoe het met deze mensen gaat. Dat ze zich goed voelen en of ze iets nodig hebben. Ook is het belangrijk dat wij ze een luisterend oor aanbieden.

Wij zijn er ons van bewust dat deze actie een impact heeft op de werking van het OCMW.

Daarom stellen we voor dat wij (indien gewenst en nodig) als gemeenteraadslid en leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst ons steentje bijdragen.

Elke week kan elke partij een tweetal raadsleden afvaardigen om een aantal oudere inwoners te contacteren. In heel wat andere Vlaamse gemeenten is dit trouwens reeds enkele weken aan de gang.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is