BONHEIDEN GEEFT FINANCIËLE ONDERSTEUNING AAN HUISARTSENWACHTPOST RIJMENAM

Op 21 juli 2013

 

BONHEIDEN GEEFT FINANCIËLE ONDERSTEUNING AAN HUISARTSENWACHTPOST RIJMENAM

 

Vanaf 6 september kunnen de inwoners van Rijmenam met dringende medische problemen tijdens het weekend en op feestdagen terecht op één adres: Huisartsenwachtpost regio Heist, Mechelsesteenweg 70 in Heist-op-den-Berg. Daar wordt een centrale wachtpost ingericht waar 117 artsen aan meewerken.

 

De patiënten van Rijmenam kunnen beroep doen op een nieuw vast nummer voor het ganse gebied, 0900/20002. Zij krijgen de aangepaste zorgen aan het normale RIZIV- tarief. Op deze vaste locatie zijn overdag 3 artsen aanwezig, ook ’s nachts is er een huisarts aanwezig. Er zijn rijdende artsen voor de huisbezoeken.

Om de werking van deze wachtdienst vlot te laten verlopen, zijn er heel wat financiële middelen nodig.

Daarom richtte het RIZIV zich tot de betrokken gemeenten met de vraag bij te dragen in de werkingskosten van deze wachtdienst. De gemeente Bonheiden gaat graag in op die vraag.

Volgens Karolien Huibers, schepen van gezondheid, kunnen we dit initiatief alleen maar toejuichen aangezien het voor de artsen en de bevolking een hele vooruitgang betekent.


De gemeente investeert in de kostprijs van een extra uitgeruste wagen met ervaren chauffeur om de arts zo snel mogelijk op een veilige manier bij de patiënt te brengen. Dit zal de gemeente zo ‘n € 915 per jaar kosten.

Ook voor de inwoners van Bonheiden zal binnenkort een centrale huisartsenpost opgericht worden.

 

 

Voor meer informatie:

  • Karolien Huibers, schepen van gezondheid, tel. 0491 16 41 45 – karolien.huibers [at] n-va.be

  • Luc Van Der Plas, Communicatieambtenaar. Tel 015 50 28 01 – luc.vanderplas [at] bonheiden.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is