Bouw nieuwe kleuterschool start begin volgend jaar

Op 30 november 2011

De gemeenteraad keurde in augustus 2011 het project goed. 'Het voormalige gemeentehuis wordt de toegang voor de kleuterschool en bovendien krijgt de kleuterschool zelf een nieuw gebouw', legt architect Gianni Cito uit. 'De kleuterschool is letterlijk laagdrempelig en de ruimtes zijn flexibel. Door innoverende technieken te gebruiken, zorgen we voor een aangenaam klimaat binnenin.'

De werken starten begin 2012. Het budget voor het totale bouwproject bedraagt 3.800.000 euro, waarvan 2.437.103 euro wordt gesubsidieerd.

Groene karakter

De school zal bestaan uit tien nieuwe klaslokalen, een polyvalente ruimte en een keuken. Er wordt ook een gymzaal op kleuterformaat geïntegreerd. De buitenruimte wordt voor vijftig procent overdekt, zodat de kleuters ook bij regenweer van de frisse lucht kunnen genieten.

Het oude gemeentehuis krijgt vooral een administratieve functie zoals het secretariaat en een ruimte voor het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding). De vroegere raadzaal biedt dan weer plaats voor personeelsvergaderingen.

Aan de ingang komt een kiss-and-ridezone.

De architect bevestigt ook dat de bestaande bomen aan het gebouw behouden blijven en er op strategische plekken zelfs nieuwe bomen bijkomen. 'Zo trekken we het groene karakter van de gemeente Bonheiden door.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is