Citaat van onze burgemeester

Op 21 november 2011

Citaat van onze burgemeester tijdens de gemeenteraad van augustus 2011

“Sorry vergeten te overleggen met de buurgemeentes, maar geen probleem we laten de verbodsborden staan en als de vrachtwagenchauffeurs een boete krijgen dan moeten ze maar in beroep gaan ,o.k. ze zullen dan niet moeten betalen…”

               

Dr. Johan Buttiens vertelt ons ...

 

Als medeoprichter van het actiecomité ”Leefbaar Bonheiden” een 10-tal jaar geleden, maak ik graag een update van de dramatische evolutie van de verkeerssituatie in ons geliefde dorp Bonheiden.

Reeds 10 jaar geleden deed ons actiecomité een massa voorstellen om onze gemeente leefbaarder en meer autoluw te maken.

Alle voorstellen, o.a. gaande van een volle witte lijn, het plaatsten van hagen naast de weg en lichten bij het inrijden van de Mechelsesteenweg, … allemaal werden ze weggewuifd.

Het enige dat we toen bereikt hebben was het mijden van vrachtwagens van + 3.5 ton door onze gemeente.

Het + 3.5 ton - verbod is intussen door de Raad van State vernietigd, jawel de 20-tonners mogen weer vrolijk door ons dorp razen. En dit enkel door nalatigheid van ons gemeentebestuur omdat zij overleg met de buurgemeentes niet nodig vonden.

De as Mechelsesteenweg-Dorp-Rijmenamseweg is een gemeenteweg en staat omschreven als een “lokale ontsluitingsweg” maar doet nu vooral dienst als doorrijstraat naar de achterliggende gemeenten met de overbelasting van deze as als gevolg.

 

10 jaar geleden heeft het actiecomité de gemeente erop attent gemaakt dat er in Mechelen een volledige reorganisatie van de verkeersstroom zou plaatsgrijpen.

De binnenstad wordt autoluw gemaakt. De vesten worden ontlast en een extra buitenring zit in de planning.

Deze extra buitenring, die samen met de brug voor de TGV-verbinding zou worden aangelegd, zou ongeveer beginnen bij de afrit Mechelen-Zuid en eindigen aan het Douaneplein.

Een plan met visie, jawel, maar alleen voor de eigen stad ... Een plan dat wel geen rekening houdt met het impact van deze beslissing op de omliggende gemeenten.

Ons gemeentebestuur weet dat allemaal al 10 jaar! De gemeenteraadsleden werden ook bevraagd over hun visie over deze plannen maar we kregen NOOIT enige reactie ...

Er is nood aan een onafhankelijk overlegplatform om naar oplossingen te zoeken om deze problematiek ook met de omliggende steden en gemeenten te overleggen.

Het huidige bestuur maakt er zich zeer gemakkelijk van af met de stelling:

“De as is toch al overbelast, het kan toch niet meer erger.”

Bedenkelijke manier van besturen ….niet ?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is