Nieuw N-VA Bestuurslid: dr. Emily DEMANDT

Op 25 september 2011

Emily Demandt, geboren te Heerlen op 30 oktober 1958 en opgegroeid in Sittard.

Via de problematiek in de Voerstreek, niet ver van haar woonst, kwam Emily voor het eerst in contact met de taalstrijd en de Vlaamse Beweging.

Ze start haar studies geneeskunde in 1978 te Antwerpen. Met  haar master-jaren aan de univ te Leuven vervolledigde ze haar opleiding.

Emily gaat voor haar specialisatie kindergeneeskunde in 1985 naar Brugge en nadien beëindigt ze die studies te Leuven.

Vanaf september 1990 is Emily kinderarts in het AZ Imelda. Tevens heeft ze samen met twee andere kinderartsen een privépraktijk te Mechelen.

In 1985 trouwt ze met dr. Raoul Frederiks. Zij wonen in Dorstveld en zijn de trotse ouders van Pascal (1989), Pauline (1990) en Guido (1994)

 

Dag Emily,  welkom bij onze N-VA - bestuursploeg. Waarom heb je voor N-VA gekozen?

 

Voor mij een uiteindelijke logische keuze. Ondanks mijn drukke professionele activiteiten wil ik mij inzetten voor de gemeente waarin ik woon.

Ik ben altijd politiek bewogen geweest. Ik ga volop voor de Vlaamse zaak en het humanitair nationalisme  dat volgens mij ook de enige garantie is voor het behoud van onze welvaart, voor
ons en voor de volgende generaties.

De kennismaking met N-VA - Bonheiden-Rijmenam versterkte nog mijn engagement. Wat een gemotiveerde dynamische ploeg! Deze mensen zijn begaan  met het welzijn van de burgers en geven blijk van zin voor  verantwoordelijkheid. En daar wil graag bijhoren.

 

Wat doe je als ontspanning na uw drukke beroepsactiviteiten?

 

Ik hou mij zeer graag bezig met wandelen, fietsen, lezen, fotografie en imkeren. Dat laatste is nu
even onderbroken, want er zijn enkele jaren geleden grote problemen geweest in Bonheiden en Vlaanderen ( Er stierven veel bijen buiten hun kast en ik denk dat neurotoxische pesticiden de oorzaak zijn.)

Als ik ga wandelen is dat dicht bij huis, o.a. in het Mechelsbroek: alle jaargetijden, zon- of
regendagen, zijn aantrekkelijk. Mijn geliefde korte fietstocht is Dorsthoeveweg, Van den Reecklaan, Hondshoek, Koningin Astridlaan, Cassenbroek, Rijmenam-dorp en terug langs de Dijle en Muizenhoek. Je ziet: Bonheiden en Rijmenam hebben meer te bieden dan je denkt.

 

Wat is uw motto voor de komende jaren?

 

Beroepshalve kom ik met veel mensen in contact. Ik luister dan ook naar hun bekommernissen over het bestuur in Bonheiden-Rijmenam. Geld van de hard werkende belastingbetaler goed
en eerlijk besteden en de gemeente leefbaar houden is mijn hoofddoel. Ik zal mij 100% inzetten om mijn steentje bij te dragen tot een nieuw verfrissend beleid voor onze mooie gemeente. Dat is alvast mijn doel voor de komende jaren.

 

Bedankt Emily! We wensen je alvast veel succes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is