Bonheidenaars en Rijmenammenaars moeten de Vlaamse feestdag in een virtueel ballingschap vieren.

Op 13 juli 2021, over deze onderwerpen: Leven & wonen

Vlaamse vrienden en vriendinnen,

Vanwege mezelf , onze mandatarissen , bestuursleden en sympathisanten wil ik jullie allemaal een mooie Vlaamse feestdag toewensen.

U keek zoals wij misschien ook tevergeefs uit naar de viering van onze Vlaams feestdag in onze gemeente?

Bij gebrek aan enig initiatief van de gemeente ,vieren wij 11juli in een virtueel ballingschap

Bij het uitblijven van enig initiatief van het gemeentebestuur vinden wij het dan ook onze plicht, de viering van de Vlaamse feestdag niet geruisloos te laten passeren.

We schrokken van de houding van het gemeentebestuur en haar coalitiepartners BR30, CD&V en Open Vld want we vieren op 11 juli nu éénmaal het feest van de Vlaamse gemeenschap.

En elk woord is in deze belangrijk.

Vlaamse gemeenschap.. een gemeenschap van Vlamingen waar Bonheidenaars en Rijmenammenaars ook deel vanuit maken.

Het vieren van een gemeenschap  is per definitie het respecteren van een gemeenschap. Het respecteren van de eigenheid , van haar tradities en verbondenheid .

Het is voor ons dan ook onbegrijpelijk dat er geen enkel initiatief genomen is om aan deze uitgesproken Vlaamse traditie aandacht aan te besteden. Uiteraard moet dat coronaproof,en met respect voor de volksgezondheid gebeuren.

Burgemeester en schepenen staan niet tussen de mensen

Het gebrek aan enig inlevingsvermogen en daadkracht vanwege dit bestuur  toont spijtig genoeg weer aan hoever ons burgemeester en schepenen verwijderd staan van de inwoners.

Corona kan en mag niet voor alles een excuus zijn.

We geraken stilaan verlost van het vreselijke virus en we klimmen uit het coronadal.

We kunnen opnieuw genieten, weliswaar met de nodige voorzichtigheid, maar het voelt toch als de vrijheid waar we zo lang naar uitgekeken hebben.

Bedankt wetenschap en vrijwilligers

Dat we een mooie zomer tegemoet gaan hebben we te danken aan de wetenschap en de enorme vaccinatiebereidheid én -snelheid. De vaccinatie was niet toevallig een verantwoordelijkheid van de deelstaten. Vanaf er vaccins waren, werden die efficiënt gezet. Zeker hier in Vlaanderen.

We hebben deze vooruitgang ook te danken aan die zelfde gemeenschap en de inzet voor onze gemeenschap door de honderden vrijwilligers in Vlaanderen en ook en vooral in onze gemeente.

Het coronavirus heeft veel pijnpunten blootgelegd en zaken op scherp gesteld. Alle Vlamingen hebben steeds kunnen rekenen op het lokale bestuursniveau.

Onze Vlaamse steden en gemeenten stonden er het voorbije anderhalf. Ze hebben dat overwegend goed gedaan. Ook wij in Bonheiden in samenwerking met onze buren uit Putte en Heist o/d Berg

Maar vanaf nu moeten we ook vooruit kijken . Vlaanderen en Bonheiden-Rijmenam hebben zoveel moois te bieden. Laten we dat op deze dag in het bijzonder waarderen.

Laat ons vandaag kijken naar de toekomst.

Een toekomst die uitdagingen en opportuniteiten biedt.

Het relanceplan van de Vlaamse overheid ondersteund deze kansen volop met middelen en kennis.

Het is aan onze bestuurders in de gemeente om hier volop mee aan de slag te gaan.

Wij zullen met onze raadsleden in de gemeenteraad niet stilzitten en blijven hameren op een volwassen, duurzaam en innovatief beleid dat de toekomst en leefbaarheid van onze mooie gemeente waarborgt voor onze toekomstige generaties.

Maak er een deugdoende vakantie van!

En misschien zien we elkaar terug op onze eerste na-corona-activiteit  op 17 oktober in het gemeenschapscentrum Blikveld waar we ons samen de vraag stullen stellen : rijden we morgen allemaal electrisch , of gaat het licht uit? We zijn ervan overtuigd dat onze expert kamerlid Bert wollants ons de antwoorden zal kunnen aanreiken.

Een leeuw zet geen stap op zij voor een stel blaffende honden

Beste Vlaamse vrienden , U kan op ons blijven rekenen, want een leeuw doet geen stap opzij voor een stel blaffende honden.

Ik wens jullie een onvergetelijke en strijdvaardige Vlaamse feestdag

Guido Vaganée

Oud-burgemeester en fractieleider N-VA Bonheiden-Rijmenam

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is