De afwezigen hebben ongelijk OF NIET ?

Op 27 september 2021, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

Het decreet lokaal bestuur regelt de spelregels van de besluitvorming. Maar dat is buiten het college van burgemeester en schepen van de gemeente Bonheiden-Rijmenam gerekend….

Het decreet: “Het college beslist in de regel bij consensus”.

Beslissingen bij consensus zorgen er voor dat deze voldoende matuur zijn en een groot draagvlak krijgen. Ze moeten tevens voorkomen dat binnen het college van burgemeester en schepenen standpunten en/of schepenen geïsoleerd worden.

Dat dit bestuur lak heeft aan Vlaamse regels is al meerdere malen een probleem geweest.

Verdeeldheid verdoezelen

Na een grondige analyse van de notulen van het college viel het onze N-VA-fractie op dat  men blijkbaar heel creatief is om de verdeeldheid binnen de meerderheid te verdoezelen.

Wij stelden immers vast dat veel punten niet in consensus zijn beslist. Schepenen die het niet eens zijn met een voorstel tot beslissing krijgen blijkbaar een acute aanval van buikloop, verlaten de vergadering en ontlopen zo hun verantwoordelijkheid.

Deze coalitie wordt meer en meer een soep….en de burgers zijn de balletjes

Hiermee krijgt men situaties waar punten worden beslist door een minderheid van het college en schepenen zelfs niet deelnemen aan de stemming op hun eigen bevoegdheidsdomeinen. Dit is ongezien en een democratisch bestuur onwaardig.

Bonheidenaars en Rijmenammenaars verdienen een betere besluitvorming.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is