Eindejaarsactie Bonheiden-Rijmenam is levensnoodzakelijk

Op 30 november 2020

Zelfde dag aankondiging en annulatie... onbegrijpelijk.

Deze ochtend viel de extra editie van het gemeenteblad Rijmheide in de brievenbussen met de aankondiging van de (traditionele) eindejaarsactie

Lokale handelaars verwittigden ons ook deze ochtend dat het gemeentebestuur de eindejaarsactie heeft laten annuleren. Wij vielen dan ook letterlijk van onze stoel.

Het gemeentebestuur geeft als reden aan dat niet alle deelnemers wegens de geldende covid-regels hun zaak al mogen openen, zoals horeca en contactberoepen.

Wij begrijpen de bezorgdheid dat de gemeente geen onderscheid wil maken tussen de verschillende handelaars maar dit mag niet de reden zijn om dan alles te annuleren. Hiermee staat iedereen letterlijk in de kou.

In deze moeilijk tijden is er nood aan creativiteit.

December is de ultieme maand om van dit zeer moeilijk jaar nog iets te kunnen recupereren en nog enige omzet te draaien.

Elke incentive om lokaal te kopen in de winkelhiermaand is vandaag zelfs levensnoodzakelijk.

Een laatste kans om hun seizoensproducten nog aan de man te krijgen.

N-VA vraagt aan het gemeentebestuur om zeer dringend actie te ondernemen:

  • N-VA vraagt het gemeentebestuur om terug te komen op haar beslissing en de eindejaars actie toch te laten doorgaan bij de handelaars die open zijn.

N-VA vraagt tegelijkertijd de lancering van de “Fatsoeneer & Dineerbon” als compensatiemiddel ter ondersteuning van zaken die niet open mogen zoals contactberoepen, HoReCa en evenementensector.

Deze bon kan dan als betaalmiddel gebruikt worden vanaf het moment dat deze zaken terug open mogen.

Budgetneutrale operatie

Gezien het geringe succes van de solidaire-cheque ( zoals voorspeld door onze fractie en gebaseerd op de studie van Unizo) is er een budget over van bijna 40.000 euro.

Lancering van  de "Fatsoeneer en Dineerbon"

Dit budget kan perfect gebruikt worden voor de financiering van de “Fatsoeneer en Dineerbon” Dit wil zeggen 1 bon per gezin van min 6 euro

 

N-VA vraagt om niet te wachten tot de gemeenteraad van 16 december maar onmiddellijk actie te ondernemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is