Geen laadpaalklevers in Bonheiden-Rijmenam aub..

Op 6 april 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Sinds enkele jaren zijn er 2 laadpalen beschikbaar gesteld door Eandis, zijnde aan de wissel en aan het kerkplein in Bonheiden.

Er werden verkeersborden voorzien dat de plaatsen voorzien zijn voor elektrische wagens.

In de wegcode en in het politiereglement is momenteel echter nog geen paragraaf opgenomen rond de tijdsduur dat men van deze plaatsen gebruik mag maken.

Het huidige onderbord met de stekker geeft aan dat de plaats voorbehouden is voor elektrisch voertuigen en dus geen verplichting tot opladen.

 (bron: http://www.vvsg.be/Omgeving/Mobiliteit/Pages/Parkeren-elektrische-voertu...)

We beseffen dat de VVSG aan de federale werkgroep die een wijziging van de wegcode voorbereidt, gevraagd heeft om ook een onderbord te voorzien dat opladen verplicht en dat dit er momenteel nog niet is.

Het VVSG geeft aan dat dit tijdelijk kan opgelost worden met een onderbord “max. 3 uur”

 In de hoop dat het elektrisch rijden de volgende jaren verder zal doorbreken en er dus meer mensen met een elektrisch wagen zullen rijden hebben we volgende vragen en aanbevelingen:

Onderbord met parkeerduur

De N-VA fractie stelt voor om een onderbord met afbeelding van een parkeerschijf te voorzien om zo het fenomeen laadpaalklevers of nog erger laadpaalmollen te voorkomen 

ter info:

laadpaalklever = iemand die na het laden nog zeer lang de parkeerplaats bezet en zo voorkomt dat anderen kunnen laden; laadpaalmol is een laadpaalklever die zich de parkeerplaats toegeëigend heeft als de zijne/hare) .

Er ligt al een stroomkabel klaar aan de Meent; de N-VA fractie stelt voor om daar de plaatsing van een “betalende laadpaal” op te nemen in de meerjarenplanning. Ideale oplaadplaats voor de mensen die een uurtje gaan sporten.

Hoever staat het met de plaatsing van de paal in Rijmenam (stationsplein) (Zijn er dit of volgend jaar nog andere laadpunten voorzien in Rijmenam, bv. aan de parking van de Kloosterstraat?

Wat is de visie van het bestuur op dit domein voor de volgende 6 jaar?

Het gemeentebestuur volgden onze aanbevelingen niet en het voorstel kreeg geen meerderheid.

Een pittig detail!!  Raadslid Daan Versonnen (CD&V) volgde de meerderheid niet en onthield zich bij de stemming.

Onze N-VA fractie begrijpt het standpunt van de meerderheid niet en zal ook in de toekomst blijven toezien op het mogelijk misbruik van dergeleijke parkeerplaatsen...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is