Gemeentelijk raamcontract voor onderhoud bomen en bossen

Op 24 september 2020, over deze onderwerpen: Bestuur en financiën, Leven & wonen

Samen maken we onze omgeving veilig en groen

We zien in onze gemeente dat er na elke storm of hevige regenval heel regelmatig bomen sneuvelen. Dit is een gevolg van de aanhoudende droge periodes en ook door de toename van de boomkever. Deze situatie kan erg gevaarlijk zijn voor toevallige passanten, eigendommen, elektriciteitsdraden en andere nutsvoorzieningen.

We zien dat veel van die dode bomen op percelen van privéeigenaars staan. Dit is uiteraard hun verantwoordelijkheid. Om dit probleem voor onze inwoners efficiënt, snel, veilig en betaalbaar op te lossen vragen wij aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met het afsluiten van een raamcontract om dode bomen te rooien.

Plaatselijke tuinaannemers en houthakkers eerst aan zet

Onze N-VA fractie vindt het ook belangrijk dat al onze plaatselijke firma’s voor tuinonderhoud/ tuinaannemers/boomkappers hiervoor worden aangeschreven. 

Wij zijn er ook van overtuigd dat dit besluit mooi aansluit op het “subsidiereglement onderhoud beeldbepalende bomen” dat ook op de agenda staat. Zo kunnen de dode bomen vervangen worden inheemse boomsoorten die het bosrijke karakter van onze gemeente alleen maar kunnen versterken en de doelstellingen van het bosplan helpen realiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is