Groepsaankopen sportinfrastructuur beschikbaar voor onze sportclubs

Op 13 juli 2021, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

Teken in op de groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur

Vlaams minister van sport Ben Weyts maakt het voor lokale besturen en andere sportaanbieders gemakkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur.

Hij lanceert een systeem van Vlaamse groepsaankopen in de sportwereld. Op die manier kunnen sportaanbieders hun infrastructuur tegen een lager tarief inkopen dan wanneer ze alleen moeten onderhandelen.

Een groepsaankoop is een uitgelezen manier om kwalitatieve sportinfrastructuur aan te kopen aan een lage(re) prijs.

Elke aankoop van sportinfrastructuur die kadert binnen thema's als energie, klimaat,sportieve publieke ruimte en ongebonden sport, komt in aanmerking voor de groepsaankoop.

Zo krijgen lokale besturen en sportclubs de kans om onder meer kunstgrasvelden, Finse pistes en ledverlichtingspalen aan te kopen. Ook kleinere sportinfrastructuur komt in aanmerking: mobiele sportunits, outdoor fitnesstoestellen, beweegbanken, sportbakken, …

Ook reanimatiemateriaal zit in de groepsaankoop

Reanimatiemateriaal kan via deze groepsaankoop eveneens aangekocht worden. Eens de winnende leverancier(s) bepaald zijn kan je als lokaal bestuur of sportclub een bestelling plaatsen en hopelijk een fikse korting krijgen op de aankoopfactuur.

Bovendien komen er vanaf 2021 twee projectoproepen per jaar, in plaats van slechts één oproep. Dubbel zoveel kansen voor lokale besturen, maar ook voor sportverenigingen omsterke projecten in te dienen!

Meer informatie hierover via de website van Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/verenigingen/ondersteuning/sportspurt-vlaan...

N-VA vroeg op de gemeenteraad van juni 2021 aan de gemeente om de voordelen van de Vlaamse groepsaankoop voor te leggen aan de sportclubs in onze gemeente

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is