Met veel liefde voor Bonheiden en Rijmenam en haar inwoners

Op 17 februari 2018

Veilig thuis in een Veilig en Welvarend Bonheiden en Rijmenam

 

Op 14 februari de dag van de liefde en exact 8 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen stelt N-VA Bonheiden-Rijmenam haar lijsttrekkers en lijstduwers aan u voor.

 

Zoals in elk Bonheidens of Rijmenams gezin is liefde voor elkaar de sleutel tot een gelukkig leven. Dit is in onze gemeente niet anders.

N-VA wil haar liefde voor onze gemeente verder omzetten in beleid, visie en bestuurskracht. N-VA gaat dan ook resoluut naar de kiezer met een positieve, passionele en constructieve boodschap met respect voor ieders mening.

 

Niet enkel de combinatie van ervaring, jeugdige creativiteit maar vooral van veel daadkracht typeerde de stijl van besturen de laatste 6 jaar. N-VA Bonheiden-Rijmenam heeft haar visitekaartje afgegeven aan de bevolking. En dit kan je ook letterlijk nemen.

 

Met “de Ronde van Bonheiden-Rijmenam” bezocht de burgemeester samen met N-VA mandatarissen en bestuursleden meer dan 3700 gezinnen en vroeg naar hun bemerkingen, suggesties en leuke ideeën. En de bezoeken worden nog verdergezet tot en met mei 2018.

 

Met burgemeester Guido Vaganée hebben we een sterke kapitein aan het roer van de gemeente. Hij zette de afgelopen jaren onze gemeente letterlijk en figuurlijk op de Vlaamse kaart. Het is dan ook een evidentie dat huidig burgemeester Guido Vaganée de lijst van 23 lijsttrekkers en duwers zal aanvoeren. Guido Vaganée zette zich als eerste burgemeester voltijds in voor de gemeente. Dit heeft er voor gezorgd dat de burgemeester meer de rol van burgervader heeft kunnen opnemen.

 

Denken over het gemeentelijk ICT beleid geeft waarborgen voor de toekomst

Er zijn hele grote stappen gezet in de transitie van onze gemeente in functie van 4de technologische revolutie. De burgemeester en het gemeentebestuur van Bonheiden nemen hier in Vlaanderen zelfs het voortouw (o.a. eerste gemeente in de cloud, slimme ICT toepassingen, winnaar Agoria Smart City award en Publica award).

 

Durven veranderen ook de mobiliteit

Mobiliteitsbeleid in de praktijk uitvoeren is misschien wel de moeilijkste opdracht van een schepen/burgemeester. In Bonheiden was het 5 voor 12. Door de steeds toenemende stroom van pendelverkeer (meer dan 25.000 wagens per dag) kwamen de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in het gedrang. De burgemeester nam vanuit zijn bevoegdheid mobiliteit zeer moedige beslissingen om enerzijds het mobiliteitsplan 2006 werkelijk in de praktijk uit te voeren en maakte samen met burgers een fietsbeleidsplan op. Een duidelijke visie en timing moeten er voor zorgen dat men in onze gemeente mobiel kan blijven en dit op een veilige manier. De vernieuwende mobiliteitsvisie en het doorgedreven fietsbeleid wordt door de experts als voorbeeld aangewezen in heel Vlaanderen (nominatie Vlaamse verkeersveiligheidsprijs, 5 nominaties fietsgemeente 2018, nominatie Smart mobility award, nominatie Belfius smart award).

Doenken is een werkwoord geworden in Bonheiden

Ook het communicatiebeleid heeft een ware transformatie gekregen. Steeds gaan we uit van ons “gelukkigheidsprincipe“ want met een positieve ingesteldheid bereiken we meer. Maar we moeten buiten denken ook vooral doen.( doenken dus). We vernieuwden de website, de Rijmheide kreeg een make-over, we hebben ons massaal gesmeten in de sociale media en via overdachte marketingcampagnes laten we de inwoners fier zijn over hun dorp. Met de jaarlijkse beleidscafés, bewonersvergaderingen, themawerkgroepen brachten we de burgers dichter bij het beleid.

Guido Vaganée-burgemeester ( lijsttrekker verkiezingen 2018) 50 jaar, gehuwd met Christ’l Cottenie (provincieraadslid), 6 kinderen, 5 kleinkinderen. hobby muzikant.

 

Bevoegdheden 2013-2018: algemeen beleid, mobiliteit, communicatie, politie, brandweer, burgerzaken en bevolking, ICT en geluk. ( tot 2015 ook bevoegdheid cultuur)

 

Karolien Huibers legde een schitterend parcours af als schepen van financiën, lokale economie en toerisme af en neemt de 2de plaats voor haar rekening.

Lokale economie als barometer

Karolien bracht de middenstanders maar ook de alle ondernemers samen rond de tafel. De nieuwe dynamiek zorgde voor het nieuwe jaarlijkse netwerkevenement. Vanaf 2013 werd het beleid lokale economie ook volwassen met een duidelijk budget en doelstellingen. Karolien startte in 2014 de wekelijkse markt op het kerkplein. Dit is niet alleen een groot succes maar is ook een trekpleister geworden waar onze inwoners elkaar ontmoeten. Lokale economie is voor onze gemeentelijke structuur dan ook super belangrijk.

Financiën in uitstekende conditie

Ondanks het feit dat er in Bonheiden in deze legislatuur meer geïnvesteerd werd, werd er verder gewerkt aan de schuld afbouw (een daling van 13% in 2016 t.o.v. 2015). Sinds 2008 werden er in onze gemeente geen bijkomende leningen meer aangegaan wat er voor zorgt dat onze schuld per inwoner historisch laag is en zeker in vergelijking met onze regio: Bonheiden heeft uitstaande schuld van € 273 per inwoner, ter vergelijking: Sint-Katelijne-Waver: € 613/inwoner, Putte: € 1.639 / inwoner, Duffel: € 2.013/inwoner en Mechelen € 2.550/inwoner. In 2017 zal onze schuld trouwens nog verder dalen.

Toerisme als magneet voor onze gemeente

Dat Bonheiden en Rijmenam grote toeristische troeven heeft is bij het grote publiek nog onbekend. Door samenwerkingen met de buurgemeenten brachten we het toerismebeleid onder de aandacht. Na onderhandelingen door de burgemeester en schepen Karolien Huibers met het bisdom en het Kempens landschap kunnen we op 20 mei het prachtige kasteeldomein Zellaer openstellen voor het grote publiek. Het kasteeldomein zal de komende jaren uitgroeien als een ware toeristische magneet voor wandel-, fiets- en culinair toerisme. Met ons eerste digitale VVV-kantoor op het kerkplein van Bonheiden is de informatie over de wandel- en fietsfaciliteiten nog gemakkelijker te consulteren.

 

Gezondheid is geen nevenactiviteit

Bonheiden werd in 2013 de eerste Think Pink gemeente van België, een goede start van het nieuw gezondheidsbeleid. Door een nauwe samenwerking met o.a. het Imelda ziekenhuis, het rode kruis, Rotary Bonheiden en plaatselijke welzijnsorganisaties werd er volop ingezet op informatie naar burgers en leuke activiteiten.

Karolien Huibers-schepen ( 2de plaats verkiezingen 2018) 38 jaar, gehuwd met Geert Trappeniers, 2 kinderen.

Bevoegdheden 2013-2018: financiën, lokale economie, toerisme, gezondheid en geluk (tot eind 2015 ook bevoegdheid wijkwerken)

 

 

Lijstduwers met pakken ervaring

Ere-schepen Jan Thirion geeft N-VA een duwtje vanop de 22ste plaats

Jan Thirion, gemeenteraadslid en voormalig schepen van Financiën en burgerzaken ( tot eind 2015)

Jan maakte samen Karolien Huibers werk van het financieel beleid van de gemeente. Maar ook het milieubeleid van de gemeente neemt Jan ter harte. Jan heeft pakken ervaring als gemeenteraadslid en schepen. Zijn politieke carrière startte bij BR ( lokale lijst) in 1994.

Gepensioneerd bankdirecteur, was van 2000 tot in 2007 schepen voor BR van 2012 tot en met 2015 was hij als schepen van N-VA bevoegd voor Financiën, Erediensten, Informatica en Burgerlijke Stand. Zijn verdiensten voor de gemeenschap werden door het gemeentebestuur onderstreept door Thirion te benoemen tot ereschepen van Bonheiden.

Jan Thirion – gemeenteraadslid ( medelijstduwer plaats 22 verkiezingen 2018) Gehuwd met Lea van Craen 67 jaar, 1 kind, 2kleinkinderen

 

 

Ere-burgemeester Eric Duchesne brengt zijn 15 jaar ervaring als burgemeester in stelling als lijstduwer op de 23ste plaats.

In maart 1997 volgde hij partijgenoot Jacques Morrens op als burgemeester van Bonheiden, een mandaat dat hij uitoefende tot 2012. In april 2013 stapte hij over naar de N-VA.

Na 18 jaar politiek houdt hij nog meer dan vroeger van zijn gemeente. Hij wil verder werken binnen de N-VA, een ploeg die, naar zijn zeggen, uitpuilt van enthousiasme.

Eric Duchesne – >N-VA Bestuurslid advocaat ( lijstduwer plaats 23 verkiezingen 2018)

Naast deze 4 sterke persoonlijkheden staan we te trappelen om ons volledig dreamteam aan u voor te stellen. U zal binnenkort met hen kennis kunnen maken.

 

Ja, de verandering werkt, in Vlaanderen en ook in onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is