N-VA Bonheiden Rijmenam duidt Guido Vaganée en Wim Van der Donckt aan als lijsttrekker en lijstduwer voor 2024.

Op 1 juli 2023, over deze onderwerpen: afdelingswerking N-VA Bonheiden-Rijmenam

N-VA Bonheiden-Rijmenam kijkt vol vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen oktober 2024.

Op 13 oktober 2024 zullen 25 inwoners zich verkiesbaar stellen om de N-VA  te gaan vertegenwoordigen in de gemeenteraad. 

Het proces om tot een evenwichtige lijst van 25 personen te komen is momenteel in volle gang. Bij de start van dit proces besliste het bestuur van N-VA bestuur Bonheiden-Rijmenam om oud-burgemeester Guido Vaganée als lijstrekker en Federaal Parlementslid Wim Van der Donckt als lijstduwer aan te duiden. De overige 23 plaatsen zullen de komende weken worden ingevuld.

“ Met Guido en Wim beschikken we over een schat aan politieke ervaring. We brengen eigenlijk het beste van 2 werelden samen: Guido’s uitgebreide expertise en netwerk op vlak van lokaal besturen en Wim’s parlemenataire ervaring. Beide gaan nodig zijn en elkaar moeten aanvullen in de campagnes voor 2024 waar we federaal voor de “moeder van alle verkiezingen” staan en waar we  lokaal ons amibitieuze plan De Raad van Alle Burgers willen realiseren” dixit Yonathan Bosman - voorzitter

Onze gemeente en haar inwoners verdienen beter.

Tijdens de vorige legislatuur 2013- 2018 ( N-VA-CD&V en GROEN) kreeg de gemeente Bonheiden-Rijmenam een ware metamorfose van dynamisme en innovatie.

De afgelopen 6 jaar zaten we eerder in een beleid van (s)lopende zaken. Projecten die opgestart waren in de vorige legislatuur werden verder gezet , maar de passie en gedrevenheid ontbrak om toekomst gericht te handelen en te innoveren. Bepaalde innovaties waarvoor Bonheiden -Rijmenam tijdens de vorige legislatuur werd geroemd werden terug gedraaid.

Moeilijke politieke vraagstukken bleven onbeantwoord of ging men uit de weg. Denken we maar aan de regiovorming, het fusievraagstuk en een degelijk mobiliteitsbeleid.

Het huidige bestuur heeft zichzelf vastgereden in het georganiseerd conflict model van meerderheid versus oppositie.

N-VA Bonheiden Rijmenam is van mening dat dit georganiseerde conflict model van meerderheid versus oppositie op zijn limieten stoot en dat er nood is aan een nieuwe vorm van besturen die dit model overstijgt. In januari van dit jaar lanceerden we daarom ons concept  “ De Raad van Alle Burgers”

In “De Raad Van Alle Burgers” krijgt de gemeenteraad terug haar volle bevoegdheid en kan ze haar beleidsvormende taken volop uitoefenen.

Op deze wijze is er respect voor elk lid binnen de gemeenteraad van welke kleur ook en kan het college van Burgemeester en schepenen zich toeleggen op de uitvoerende taken zoals het decretaal ook voorzien is.

Want elke stem van elke inwoner telt. De democratie moet voor ons volop kunnen spelen ook na de verkiezingen.

"We hopen met deze vernieuwende aanpak mensen terug warm te maken voor politiek en om zelf aan politiek te doen. Het huidige politieke schouwspel op alle niveau’s maakt dat momenteel nog weinig mensen daarin geïnteresseerd zijn en afhaken. Door een nieuwe wind te laten waaien hopen we mensen te laten inzien dat als politiek op de juiste manier wordt gevoerd het juist heel boeiend is en er echt mooie dingen gerealiseerd kunnen worden.We hopen zo ook een lans te breken voor politiek bij gemotiveerde jongeren waar politiek momenteel voor de overgrote meerderheid een ver van hun bed show is, waar ze zich niet voor interesseren laat staan zich mee willen mee bezig houden" dixit Guido Vaganée

N-VA heeft de afgelopen jaren vanuit haar opgelegde oppositierol gezond kritisch maar steeds constructief meegewerkt aan het beleid en de toekomst van onze mooie gemeente.

We zijn geen enkel debat uit de weggegaan, als er al één was, want daar knelde het schoentje de afgelopen jaren.

Nochtans staat onze gemeente op een belangrijk kruispunt.

De financiën van onze gemeente staat onder grote druk, vacatures worden steeds moeilijker ingevuld, de wachttijden voor stedenbouwkundige vergunningen schieten door het dak en het personeel is doodongelukkig.

Deze problematieken en vele anderen aanpakken kan allen door een doortast en respectvol beleid , door er met z’n allen over na te denken en te streven naar een maximale consensus.

Samen-werken is de sleutel om de toekomst van onze gemeente te vrijwaren voor de toekomst.

Wij, als N-VA, willen met iedereen samenwerken om onze gemeente op het juiste spoor te zetten. Wij willen terug dynamisme en passie in het beleid krijgen.

Wij willen dringend “terug naar de toekomst”

Willen de andere partijen dat ook?.....

Of gaan we terug voor 6 jaar lopende zaken? Dan is de toekomst van onze gemeente een aflopende zaak.

 

Over Lijsttrekker en lijstduwer

Guido Vaganée ( 56j ) is oprichter van N-VA Bonheiden-Rijmenam, oud-burgemeester ( 2013-2018), fractieleider gemeenteraad, coördinator vervoerregiowerking bij VVSG, echtgenoot, (plus)papa van 5 dochters en 1 zoon, grootvader van 3 kleindochters en 4 kleinzoons, muzikant en organisator.

Wim Van der Donckt ( 58j) Parlementslid Kamer van Volksvertegenwoordigers ( specialist pensioenen), schepen ( 2013), gemeenteraadslid, advocaat, plaatsvervangend rechter bij de politierechtbank van Mechelen ( 2000), lid hoge raad voor de justitie(2016-2017)  echtgenoot, papa van 1 dochter en 1 zoon,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is