N-VA en Groen dienen klacht in bij gouverneur en vragen vernietiging beslissing gemeenteraad 17 november

Op 18 november 2021, over deze onderwerpen: 1. Mobiliteit

N-VA en Groen riepen op 17 november een extra gemeenteraad samen om de beslissing van de gemeenteraad van oktober te laten opheffen.

N-VA en Groen toonden aan dat deze beslissing niet rechtsgeldig is wegens het niet nakomen van de wet op de overheidsopdrachten en de onuitvoerbaarheid via GAS5 ( de gemeentelijke administratieve sancties).

Krijgt Bonheiden meer trajectcontroles dan heel Walonie?

Dat was de vraag die raadsleden en het masaal opgekomen publiek bezig hield bij aanvang van de extra gemeenteraad.

Het buitensporig aantal trajectcontroles leek ons er vooral op gericht te zijn om geld op te brengen voor de investeerders en voor de gemeentekas ( die er niet al te best aan toe is door de grote spilzucht van de huidige bewindsploeg) in plaats van op verkeersveiligheid. Het akkoord rond het TAAS bepaalt zelfs dat waar er op het traject versmallingen of verkeersremmers zijn, deze moesten verwijderd worden en dat er ook geen nieuwe meer mogen geplaatst worden. Dit alles om er voor te zorgen dat er "ongehinderd" kan gereden worden ( en het systeem dus "optimaal" kan opbrengen).

Nieuwe ontwikkelingen samen met de stortvloed aan negatieve reacties op sociale media, zowel van inwoners als van nationaal gerespecteerde journalisten zoals Ewald Pironet ("Het gaat de verkeerde kant uit"), Rik Van Cauwelaert en Peter De Grootte sterken ons in ons verzet.

N-VA en GROEN bundelden de krachten met extra gemeenteraad.

Op de extra gemeenteraad brachten de N-VA- en Groen-fractie gefundeerde argumenten aan om aan te tonen dat de beslissing om via Taas 22 trajectcontroles te installeren in onze gemeente niet wettelijk en ongewenst is. De beiden fracties stelden 54 vragen om duidelijkheid te krijgen over de beweegredenen van het college van Burgemeester en schepenen. Antwoorden bleven vaag of kwamen er helemaal niet.

Onwettelijk amendement van de meerderheid

3 uur voor de aanvang van de gemeenteraad kregen de raadsleden een amendement van de meerderheid voor de kiezen waar enerzijds de meerderheid meeging om de gemeenteraadsbeslissing van oktober op te heffen, maar tegelijkertijd brachten ze een nieuw dossier aan met 10 ANPR-zones in de plaats van de oorspronkelijke 22.

Deze werkwijze is niet enkel onrespectvol tegenover de gemeenteraadsleden die door de late kenisgeving niet de kans kreeg om het nieuwe dossier te bestuderen, maar is ook niet wettelijk.

Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen…  steenezels doen dat wel…

Ook in het nieuwe ingediende dossier werd weer geen rekening gehouden met de wet op de overheidsopdrachten en de onverenigbaarheid met het Vlaams decreet GAS5.

N-VA en Groen kunnen dan ook niet anders dan een klacht in te dienen en de toezichthoudende overheid in de hoedanigheid van de gouverneur te vragen de beslissing van de gemeenteraad van 17 november te vernietigen.

Wordt vervolgd…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is