N-VA vraagt oprichting gemeentelijke taskforce en doet 2 voorstellen om onze lokale economie recht te houden

Op 18 maart 2020, over deze onderwerpen: Bestuur en financiën, Welzijn

N-VA Bonheiden-Rijmenam vraagt oprichting gemeentelijke taskforce

Onze gemeente heeft de oudste bevolking van de provincie Antwerpen en heeft dan ook een hoger risicoprofiel dan andere gemeenten. N-VA Bonheiden -Rijmenam wil in deze moeilijke tijden als oppositiepartij haar verantwoordelijkheid voor meer dan de volle 100% nemen.

Tijdens de coronacrisis zijn de gemeenteraden om begrijpelijke redenen opgeschort maar de wereld staat ondertussen niet stil.

Nu meer dan ooit moeten we samen besturen

N-VA Bonheiden-Rijmenam doet daarom het voorstel aan de meerderheid om een gemeentelijke taskforce op te richten waar de krachten worden gebundeld om de impact van de coronacrisis voor onze inwoners te verminderen.

Deze taskforce kan via digitale weg overlegmomenten creëren zodat de meest prangende zaken kunnen besproken worden zonder dat er een gemeenteraad moet georganiseerd worden.

Naast de oprichting van de gemeentelijke taskforce hebben alvast twee inhoudelijke voorstellen.

  1. De Horizonbon

Naast de medische component is ook de economische impact groot. Vooral zelfstandige ondernemers gaan een moeilijke periode tegemoet.

Als lokaal bestuur moeten we in eerste plaats de maatregelen ondersteunen en handhaven die de Federale en Vlaamse overheid uitvaardigen, maar het is ook onze taak als bestuur om al vooruit te kijken.

De zon komt de volgende ochtend weer aan de horizon

Onze N-VA - fractie neemt haar verantwoordelijkheid en doet alvast een constructief voorstel om onze lokale economie recht te houden.

Volgens de registratie via website van de gemeenten zijn er 23 zaken vermeld als horecazaken, die de grootste impact hebben van de maatregelen. Als we de opzoeking doen via de kruispuntbank van ondernemingen die actief zijn in de horeca en toerisme sector, tellen we 76 ondernemers in onze gemeente.

Naast de Horeca zaken hebben ook retail-ondernemingen zoals kledingzaken maar ook welness-ondernemingen zoals sauna, nagelstudio’s, kappers en dergelijke capaciteits- en inkomstenverlies.

Als gemeente kunnen we hier een steentje bijdragen

Onze N-VA fractie stelt dan ook voor om deze ondernemers te ondersteunen met een eenmalige cadeaubon voor onze inwoners, die men kan gebruiken bij onze ondernemers NA de coronacrisis.

Noem het maar “de Horizonbon”

We geven vanuit de gemeente alvast de ondernemers na de crisis een boost en vergroten de lokale binding tussen inwoner en ondernemer.

We geven ze als ware een horizon om naar uit te kijken.

Wij vragen dat de gemeente start met de ontwikkeling van de “ Horizonbon”  ter waarde van minimum 10 euro per inwoner en hiervoor de nodige budgetten vrijmaakt ( 150.000 euro).

….

Alles alleen doen is optellen en samenwerken is vermenigvuldigen ook tijdens deze ingrijpende crisis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is