EDC kaart Bonheiden

Op 19 april 2019

Invoeren European Disibility card

Onze N-VA fractie wil graag dat onze gemeente mee instapt in “The European Disability Card” (EDC). Deze gratis kaart bevordert de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra, …) voor personen met een beperking en biedt hun een aantal voordelen.

De kaart is internationaal te gebruiken en zorgt voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen in cultuur, vrije tijd en sport.

Naast de reeds bestaande jongeren- en seniorenpas krijgen we hiermee een volwaardige pas voor personen met een beperking.

Deze card zorgt er tevens voor dat personen met een niet zichtbare handicap niet in de kou blijven staan en volop kunnen participeren aan onze maatschappij.

Verschillende Vlaamse overheden en instellingen zijn ons reeds voorgegaan ook bij heel wat gemeentebesturen hebben de EDC kaart ingevoerd.

( zie https://eudisabilitycard.be/nl/de-kaart)

 

Voor ons kan Bonheiden niet achter blijven.

Meer informatie via

https://handicap.belgium.be/nl/mijn-rechten/european-disability-card.htm

 

 

N-VA vraagt aan het college om de gemeente Bonheiden en haar dienstverlening in te schrijven in het EDC platform en samen met de aanbieders van vrijetijdsbesteding de kortingen vaststeleggen voor de kaarthouders van de European disability card .

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is