Ons arbeidsmarktbeleid verdient beter dan hele leugens en halve waarheden van het ACV

Op 26 september 2018

Midden augustus publiceerde een secretaris van het ACV een opiniestuk in Trends onder de titel “Filosofie van het zomerakkoord zit volledig scheef”.

Aangezien het stuk vol hele leugens en halve waarheden stond, vond Wim Van der Donckt het aangewezen om het ACV van wederwoord in Trends te dienen. Hij argumenteerde dan ook dat dankzij de regeringsmaatregelen er meer dan 160.000 jobs werden gecreëerd, dat er wel degelijk volwaardige en geen “minderwaardige” jobs werden gemaakt, dat er zeker voldoende potentiële niet-actieven zijn om de talloze vacatures in te vullen en dat loonbeheersing een belangrijk gegeven is in de jobcreatie.
De belangrijkste uitdaging voor de sociale partners is manieren te vinden om onze economie en ondernemingen op lange termijn voldoende slagkrachtig te maken, om iedereen zo veel mogelijk de kans te bieden zich professioneel te ontplooien, om bij te dragen tot de welvaart en die op een billijke te herverdelen, met voldoende ruimte voor autonomie en maatwerk op het terrein.

Via onderstaande link kan U het omstandige antwoord van Wim Van der Donckt in het weekblad Trends lezen: http://trends.knack.be/economie/beleid/ons-arbeidsmarktbeleid-verdient-b...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is